Ce este Inbound Marketing și Outbound Marketing

ce inseamna inbound outbound marketing

Home / Blog / Strategie Inbound – Outbound Marketing

Înainte de a face orice fel de marketing, este important să știi ce înseamnă inbound marketing și ce înseamnă outbound marketing. Pentru a înțelege mai bine, le vom compara la final cu metodele tradiționale de marketing.

Știind asta, vei înțelege mai bine cum să-ți formulezi o strategie de marketing digital potrivită pentru afacerea ta și nevoile tale.

Scopul strategiilor de inbound marketing este de a atrage prospecți care deja sunt conștienți de problema lor și caută intenționat să-și rezolve această problemă.

Scopul din spatele strategiei de tip outbound marketing nu este axat pe vânzare directă. Scopul în outbound marketing este acela de a crea interes și de a face publicul conștient de brandul, produsul sau serviciul pe care îl oferi.

Spre exemplu, să zicem că mă duc la cinema și pe drum sunt abordat de un reprezentant de la un brand nou de parfumuri care vrea să îmi vândă un parfum. Însă, din păcate, intenția mea în acel moment este de a ajunge la film.
Eu nu voi cumpăra acel parfum, însă putem spune că sunt acum conștient că există un brand nou de la care pot cumpăra în viitor.

Acesta este un exemplu de outbound marketing – Nu eram interesat să-mi rezolv problema de a achiziționa un parfum nou, așa că nu am cumpărat. Însă sunt ceva mai conștient că există un brand nou de parfumuri și, prin urmare, o șansă mică de a cumpăra acel parfum cândva în viitor.

Însă, dacă tocmai mi s-a terminat parfumul, trebuie să-mi cumpăr unul nou. Știu deja unde să mă duc. Mă duc la magazinul de parfumuri să-mi rezolv această problemă. Magazinul de parfumuri, în acest caz, este exact acolo unde mă aștept să fie pentru a-mi rezolva problema.
Aceste este un exemplu de Inbound Marketing – Rezolvarea problemei mele era acolo unde eu am căutat și mă așteptam să o găsesc.
În concluzie, Inbound Marketing este bazat pe intenția prospectului, tu oferi ceea ce prospectul caută deja în mod intenționat. Outbound Marketing este despre a încerca să vinzi la cât mai multe prospecte, indiferent dacă acestea caută sau nu ceea ce tu oferi.

Pentru o mai bună înțelegere asupra acestor două strategii de marketing, haideți să vedem câteva metode și canale de promovare specifice fiecăruia dintre ele.

Un aspect relevant cand vine vorba de inbound si outbound marketing e sa intelegem relatia lor in raport cu metode traditionale de marketing.

Multe dintre canalele de promovare online oferă opțiuni specifice de alegere a audienței, precum vârsta, sexul, interesele personale și alte date de comportament online, cum ar fi acțiunile pe care le iau vizitatorii pe site-ul propriu.
Se numesc mijloace directe pentru că o reclamă în timpul unui program TV se poate folosi indirect de mediul online pentru a afla mai multe despre audiența lor din fața televizorului.
Dacă, spre exemplu, postul TV promovează o ofertă irezistibilă la un produs care necesită accesarea unui link menționat în timpul programului TV, cei care accesează acel link vor oferi un mic segment de date agregate despre audiența lor din fața televizorului, folosind mijloace digitale de analiză a audienței.
În comparație cu reclamele online, cele tradiționale au câteva dezavantaje, printre care și o rată mai proastă de recuperare a investiției. Cu toate acestea, există nuanțe și excepții în care cele tradiționale pot fi mai profitabile decât cele online.
Acestea sunt câteva aspecte negative ale metodelor tradiționale de promovare în comparație cu cele online, mai ales cele de tip inbound marketing.

Concluzie

Așadar, acestea au fost câteva aspecte legate de inbound și outbound marketing raportate la metodele tradiționale de marketing și promovare.
În cele din urmă, nu există un răspuns concret cu privire la care abordare este mai bună pentru afacerea ta. În funcție de industrie, buget și stadiul în care te afli, anumite strategii de promovare vor fi mai potrivite în cazul tău.
Dacă ești un brand precum Nike, nu vei avea nevoie neapărat să faci reclame pentru segmente specifice de audiență. O strategie axată pe Outbound Marketing, care are scopul de a reîmprospăta notorietatea brandului Nike, ar fi una potrivită.
Însă, dacă ești o afacere mică la început de drum care vinde produse fizice, atunci o strategie axată pe inbound marketing, cu ceva buget investit și în outbound marketing, ar fi aici ceva favorabil.

Un alt exemplu în care ai putea folosi doar inbound marketing, cum ar fi reclamele PPC pe Google, ar fi atunci când oferi servicii de urgență, precum servicii de instalații și gaze sau servicii de tractare auto, etc. Adică, dacă cuiva îi moare motorul pe autostradă sau i s-a stricat instalația și i se face inundatie în casă, este mult mai probabil să caute pe Google să-și rezolve problema accesând primele rezultate din Google.

5 1 votează
Article Rating
Abonează-te
Notificare pentru
guest
0 Comments
Cel mai Vechi
Cel mai Nou Cel mai Votat
Feedback-uri În Linie
Vezi toate comentariile
0
Ce părere ai de acest articol?x
Scroll to Top
SEONEO.RO - logo

Alege directia in care dam START

Un site nou?

Servicii SEO?

Creare Website

iconita serviciu realizare site wordpress

Servicii SEO

iconita servicii SEO Iasi Romania
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

Consultatie gratuita 

creare site wordpress

1. Date de Contact
2. Informatii despre noul site
3. Alte informatii
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

PROGRAMEAZA
CONSULTATIE SEO GRATUITA

1. Date de Contact
2. Informatii despre site-ul tau
3. Alte informatii