Ce Înseamnă Obiectivele SMART + Exemple

Ce Sunt Obiectivele Smart - Coperta Ilustrativa

HOME / BLOG / STRATEGIE / Ce Sunt Obiectivele SMART + Exemple

Orice obiective setezi în strategia de marketing online, este important să fii cât mai clar asupra rezultatelor dorite. Cu ajutorul obiectivelor SMART, vei înțelege nu doar unde sa ajungi  ci și în ce punct de afli ‘pe hartă’ până la destinația obiectivului tău.

Pentru a face mai simplu procesul de stabilire a propriilor obiective SMART, vom scrie acum fiecare dintre cele 5 elemente într-un mod simplu și ușor de înțeles
Pentru a te ajuta să definesc scopul cât mai exact, pune-ți această întrebare:
Scrie cât mai detaliat răspunsul la această întrebare. De preferabil, răspunsul trebuie să fie ceva simplu, ușor de înțeles și care să includă acțiunea pe care o va lua potențialul client sau clientul.

Pentru a ne ajuta mai departe, să presupunem că am ales scopul de a aduce mai mulți vizitatori pe site.

Mai mulți vizitatori pe site este un scop bun, însă este destul de vag.
Pentru a putea măsura valoarea acțiunilor pe care le aplici, trebuie să fii mult mai specific. Așa că scopul devine ceva mai clar, precum:
Nu te feri să fii realist aici. Mai bine să tintim mai jos puțin decât să tintim prea sus și să nu atingem scopul.

În acest pas al definirii scopului tău SMART în strategia de marketing, pune-ți următoarele două întrebări:

Fă un rezumat cu răspunsul la aceste două întrebări. Iar în baza acestor răspunsuri vei putea să delimitezi mai clar planul acțiunilor.

Câteva exemple de acțiuni care te-ar putea ajuta să-ți atingi scopul ar fi să faci SEO în afara site-ului sau poate SEO pe pagină folosind cuvinte cheie țintă bine alese pentru a avea conținut și pagini mai bine optimizate și astfel să primești mai multe vizite organice din Google.

Una din probleme cu setarea de obiective în marketing este faptul că le stabilim pentru că par a fi lucruri corect de făcut pe moment. Însă orice măsură și orice sub-obiectiv trebuie stabilit prin prisma obiectivului principal al afacerii.
Pentru a defini acest element al obiectivului tău SMART, pune-ți următoarele întrebări principale:
Ultimul și probabil cel mai important element al unui obiectiv de tip SMART. Pentru a te ajuta să stabilești puneți simpla întrebare:

Răspunsul la această întrebare va fi mult influențat de alte caracteristici precum alte obiective pe care le ai, sau în baza resurselor pe care le deții, dar și în funcție de datele pe care le-ai obținut în urma unei cercetări a audienței sau a pieței în care te afli.

Acum că avem o idee bună despre ce înseamnă de fapt obiectivele SMART și cum să creezi propriul SMART goal, haideți să vedem câteva exemple împreună cu posibile tactici pentru atingerea fiecărui exemplu de scop SMART.
Este important să iei acțiune atunci când stabilești aceste obiective SMART. De asemenea, urmărirea progresului către obiectivul tău SMART te va ajuta să vezi care tactici oferă rezultate mai bune. Astfel poți face ajustări practice, eliminând acțiunile care nu dau rezultate bune și alocând mai multe resurse tacticiilor mai eficiente în atingerea scopului.

Concluzie

Stabilirea de SMART Goals nu este ceva atât de greu pe cât pare. Desigur, fiecare afacere este unică și nivelul de complexitate și tactici necesare poate varia mult. Cu toate acestea, este esențial pentru orice tip de afacere să stabilească propriile obiective, deoarece progresul de orice fel depinde mult de claritatea obiectivului stabilit.

De menționat e că poți schimba scopul pe măsură ce progresezi. Este posibil să fi estimat greșit resursele sau să fi greșit în formularea etapelor și tacticii, și este nevoie să faci ajustări. Orice tip de afacere ai avea, începe cu un obiectiv folosind procesul SMART, iar apoi planifică, execută și ajustează planul pe măsură ce progresezi.

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Notificare pentru
guest
0 Comments
Feedback-uri În Linie
Vezi toate comentariile
0
Ce părere ai de acest articol?x
Scroll to Top
SEONEO.RO - logo

Alege directia in care dam START

Un site nou?

Servicii SEO?

Creare Website

iconita serviciu realizare site wordpress

Servicii SEO

iconita servicii SEO Iasi Romania
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

Consultatie gratuita 

creare site wordpress

1. Date de Contact
2. Informatii despre noul site
3. Alte informatii
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

PROGRAMEAZA
CONSULTATIE SEO GRATUITA

1. Date de Contact
2. Informatii despre site-ul tau
3. Alte informatii