Ghid Pentru Reclame PPC (Google Ads)

Ghid Reclame PPC Google Ads - Coperta Postare Blog

Home / Blog / Reclame / GHID GOOGLE PPC ADS

Reclamele de tip PPC (plată pe click) sunt reclamele care apar deasupra rezultatelor organice. Fiecare cuvânt cheie pentru care alegi sa declanșezi reclama are propria valoare si propriul cost într-un sistem tip licitație in funcție de cerere și ofertă. Din cauza costului asociat cu acest click-uri, de obicei se promovează pagini axate pe a vinde ceva concret.

Deși poți declanșa reclame pentru orice căutări în Google, faptul că plătești pentru fiecare clic face necesar să alegi cu grijă cuvinte care au o șansă mai mare de a produce o vânzare. Adică vorbim de cuvinte cheie cu intentie de cumparare in spatele lor, precum ‘adidași ieftini’ sau ‘servicii de marketing online.’

Faptul că sunt reclame bazate pe ceea ce utilizatorul caută activ face din PPC un canal diferit față de toate celelalte, în care oamenii nu caută ceea ce tu oferi. Exemplu aici fiind reclamele pe Facebook sau reclamele de tip Display Ads.

Atunci când creați pentru prima dată contul dvs. AdWords, aveți trei opțiuni disponibile.

Să presupunem că vinzi televizoare. Pentru un termen atât de general, este imposibil să fii specific în direcționarea anunțurilor tale. Unii pot cauta televizoare HDTV, altii televizoare ieftine, altii televizoare in rate, etc.

Pentru o campanie mai clară și mai eficientă, creezi mai multe grupuri de anunțuri pentru diferite tipuri de televizoare vândute.

Nota: Structura de mai sus nu arata neapărat pașii in care sunt creați campania, întrucât întâi începi cu alegerea cuvintelor care sa declanșeze reclama, ulterior făcând setările de campanie.

Structura devine simplă de îndată ce creezi câteva campanii. Acum este timpul să învățăm despre setările principale ale unei campanii plătite pe Google Ads:
Înțelegerea tipurilor de potrivire a cuvintelor cheie este esențială pentru succesul campaniei tale PPC. Vrei să ai reclama declanșată și făcută clic de cuvinte cheie care au o șansă mare să producă o vânzare. Dacă nu ești strategic în acest pas, poți sfârși prin a plăti sume mari pentru click-uri și căutări care nu au intenție de cumpărare.
Acești 3 modificatori de cuvinte cheie îți oferă posibilitatea să fii cât mai strategic în alegerea cuvintelor cheie care declanșează reclamele PPC.
Tipul de potrivire exactă înseamnă că anunțul tău PPC va fi declanșat doar atunci când utilizatorul tastează exact cuvintele cheie. Acest lucru înseamnă că anunțul tău va fi declanșat doar atunci când utilizatorul tastează cuvintele cheie „servicii de marketing digital” cuvânt cu cuvânt.

Nota: De obicei, potrivirea exactă oferă impresii scăzute, dar oferă clicuri de calitate către pagina ta de vânzări.

Potrivirea cuvintelor cheie prin “phrase match” declanșează anunțul și pentru orice frază care include cuvântul cheie exact.

De exemplu, “servicii de marketing digital” poate fi declanșat de o căutare precum “cele mai bune servicii de marketing digital pentru afaceri mici”.

Potrivirea cuvintelor cheie prin cuvântul “phrase” mărește șansele ca anunțul tău să fie afișat utilizatorilor care au aceeași intenție, dar folosesc diferite fraze de căutare.

Potrivirea ‘largă’ include cuvintele cheie exacte, cele în fraze și orice variații relevante ale cuvântului cheie.

Prin urmare, anunțul tău poate fi declanșat de exemplele de mai sus și poate fi potențial declanșat și de căutarea “servicii SEO pentru afaceri mici”, ceea ce poate fi relevant pentru cineva care cauta ‘servicii de marketing digital’ însa nu exact ceea ce cauta.

În acest caz, anunțul tău va fi afișat unui număr mai mare de utilizatori. Aceasta înseamnă că vei plăti și pentru clicurile utilizatorilor care nu sunt complet aliniați cu ceea ce oferi.

Potrivirea largă se aplică și pentru cuvintele cheie greșite.

Adesea, utilizatorul poate adăuga un cuvânt suplimentar care schimbă complet intenția căutării. De exemplu, dacă ai potrivirea prin cuvântul “phrase” pentru “servicii de marketing digital”, anunțul tău ar putea fi declanșat de căutarea “servicii de marketing digital gratuite”.

Funcția de cuvinte cheie negative servește pentru a filtra cuvintele specifice. Adăugarea cuvântului “gratuite” în lista de cuvinte cheie negative va împiedica afișarea anunțului tău către persoanele care caută folosind acest cuvânt

Cum grupezi cuvintele cheie ajută la evitarea confuziei în structura generală a campaniei tale. Pentru liniște, iată două exemple de grupare a cuvintelor cheie

Gruparea cuvintelor cheie în funcție de volumul lor de căutare va optimiza cheltuielile zilnice ale bugetului tău. Să luăm două cuvinte cheie ca exemple. Un cuvânt cheie cu 500 de căutări și unul cu 100 de căutări zilnice

Deoarece primul cuvânt cheie are de 5 ori mai multe căutări, bugetul tău va fi cheltuit mai rapid pe primul cuvânt cheie.

Cu alte cuvinte, dacă pui cele două keywords în același grup de anunțuri, bugetul grupului tău de anunțuri va fi distribuit inechitabil între cele două. Ceea ce înseamnă că un buget de 10 dolari va fi distribuit cam 8 dolari pentru primul cuvânt cheie și 2 dolari pentru cel de-al doilea cuvânt cheie.

Dacă al doilea cuvânt cheie are o rată de conversie mai bună, atunci este o utilizare proastă a banilor tăi. Banii vor fi cheltuiti mai rapid pe primul cuvant iar al doilea cuvant desi are conversie mai buna, va ramane fara buget.

Poți grupa cuvintele cheie în funcție de etapele călătoriei clientului. Dacă utilizatorul se află în etapa de considerare, el s-ar putea uita la recenzii.

Ai putea crea un grup de anunțuri numit “Cuvinte cheie pentru Etapa de Considerare” în care adăugați cuvinte cheie precum “recenzii <numele tău de brand>” sau “oferă <produsul tău> rezultate?”.

Pentru utilizatorii care se află în etapa finală a călătoriei clientului, ați grupa cuvinte cheie precum “cod promoțional pentru <numele produsului tău>” sau “cât costă <numele produsului tău>”.

Copia de anunț și extensiile sunt elementele vizibile pe care le vede utilizatorul atunci când se afișează anunțul în rezultatele căutării: titlu, descriere meta, link-uri către site și URL.

Extensiile de anunț sunt caracteristici îmbunătățite care fac anunțul mai atractiv pentru utilizatori și cresc șansele de a fi apăsat (CTR). Acestea sunt folosite pentru a furniza informații suplimentare, cum ar fi link-uri adiționale, locație, preț, promoții și număr de telefon.

Concluzie

În concluzie, publicitatea PPC este o strategie puternică pentru a atrage trafic de calitate și pentru a genera conversii rapide. Cu avantajele sale de personalizare, eficiență și măsurare precisă, PPC rămâne o unealtă esențială în arsenalul oricărei afaceri care dorește să-și maximizeze prezența online și să obțină rezultate tangibile.

Asadar acesta a fost un ghid rapid al reclamelor PPC. Lasa-me parerea a in comentarii si daca ai orice intrebari nu ezita sa pornesti conversatia.

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Notificare pentru
guest
0 Comments
Cel mai Vechi
Cel mai Nou Cel mai Votat
Feedback-uri În Linie
Vezi toate comentariile
0
Ce părere ai de acest articol?x
Scroll to Top
SEONEO.RO - logo

Alege directia in care dam START

Un site nou?

Servicii SEO?

Creare Website

iconita serviciu realizare site wordpress

Servicii SEO

iconita servicii SEO Iasi Romania
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

Consultatie gratuita 

creare site wordpress

1. Date de Contact
2. Informatii despre noul site
3. Alte informatii
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

PROGRAMEAZA
CONSULTATIE SEO GRATUITA

1. Date de Contact
2. Informatii despre site-ul tau
3. Alte informatii