Optimizare SEO Site Nou
Servicii Foto

Home / SEO / SEO Site Fotograf

proiect optimizare seo site servicii foto - statistici SEO in search console, semrush si GA4

Statistici SEO Site Fotograf - Google Search Console

In ultima vreme multi se plang de cat de incet se misca Google in idexarea si recunoasterea site-urilor in pozitiile pe pagina cu cautari. Dupa cum am spus si pe pagina cu servicii SEO, Google are nevoie de timp ca sa prinda incredere intr-un site nou.

Foarte multe site-uri sunt create cu motiv de spamming sau care utilizeaza alte practici si tactici care sunt impotriva termenii si conditiilor Google. Asta cred ca e unul din motivele pentru care Google a devenit din ce in ce mai selectiv cand vine vorba de site-uri noi. Pe langa asta volumul de site-uri noi create zilnic a crescut.

Insa cu toate acestea din punct de vedere al impresiilor in Google Search Console, site-ul nou de 5 luni s-a bucurat de o crestere inceata si constanta. Pe langa SEO Pe Pagina de asemenea am construit si cateva backlinks simple care le-am ‘furat’ de la competitori. 

Pregonizez mai departe o crestere constanta, mai ales ca am postari de calitate pe blog la care am facut de asemenea SEO pe pagina eficient.

 

Statistici SEO Site Fotograf - SEMRush

Putin diferit de Google Search Console avem si ceva statistici pozitive de la SEMRush. Aici vedem ca exista un total de 15 cuvinte cheie pentru care site-ul apare in pagina de cautari in Google. Desi nu e mult, sa nu uitam ca acesta e un site cu servicii foto locale, si nu e un site international sau national.

Impreuna cu statisticile de la Google aceste statistici confirma o crestere a site-ului nou servicii foto. Mai departe vom vedea un mic snapshot la detaliile cu vizite organice direct in Google Analytics 4.

 

Statistici SEO Site Fotograf - Google Analytics

In datele din Google Analytics 4 (GA4) vedem mai detaliat numarul de vizite organice impreuna cu paginile exacte unde au aterizat acei potentiali clienti.

Fiind la inceput de drum, Google are tendinta sa testeze site-ul si paginile acestuia pentru a-l ajuta sa decida care dintre pagini sunt mai relevante anumitor cautari in Google.

Cred ca acest comportament e mult mai valabil la un site intr-o limba care nu e in engleza sau alta limba vorbita la scara larga. 

In limba Engleza su Spaniola probabil Google aloca mai multe resurse si are mai multe date de analiza in baza carora judeca mai bine intentia cautarilor in motoarele de cautare. Astfel fiind mai bine informat in privinta a ce site sau pagina e potrivita pentru o anumita cautare fara a fi nevoie sa testeze in prealabil.

 

Concluzie

In concluzie, site-ul e evident in crestere din punct de vedere al statisticilor SEO. Competitia nu e una prea dificila in sensul ca nu au site-uri optimizare SEO. 

Insa sunt fotografi in Iasi care au site-uri de peste 5 ani pe prima pagina in Google. Un site nou are nevoie de mai mult de 5 luni pentru a se putea ridica la nivelul acestora. Insa in urmatoarele 2-3 luni ma astept sa vad un numar bun de click-uri, click-urile fiind cele mai importante.

Pregatit sa fii THE ONE?

Da acum START proiectului tau!

Scroll to Top
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline
PROGRAMEAZA O
CONSULTATIE SEO GRATUITA
#1 Date de Contact
#2 Informatii despre site-ul tau
#3 Alte informatii
SEONEO.RO - logo

Alege directia in care dam START

Un site nou?

Servicii SEO?

Creare Website

iconita serviciu realizare site wordpress

Servicii SEO

iconita servicii SEO Iasi Romania
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

Consultatie gratuita 

creare site wordpress

1. Date de Contact
2. Informatii despre noul site
3. Alte informatii
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

PROGRAMEAZA
CONSULTATIE SEO GRATUITA

1. Date de Contact
2. Informatii despre site-ul tau
3. Alte informatii