Studiu de Caz SEO
Blog Afiliere Strain 1

Home / SEO / SEO Site Afiliere 1

studiu de caz proiect optimizare seo site afiliere - statistici search console si SEMRush

Rezumat Proiect SEO Site Afiliere

Acesta fiind un site mai vechi realizat tocmai in Decembrie 2022, a avut timp sa prinda curaj in rezultatele din Google. 

In baza la Google Search Console acest site de afiliere are un uptrend destul de haotic. Insa pentru un site nou nu e ceva neobisnuit. Dupa cum am spus si in celalalt studiu de caz seo cu site-ul de afiliere numarul 2, Google testeaza la inceput site-ul din mai multe puncte de vedere. 

Asa cum in viata reala increderea e dobandita in timp, tot asa domnul Google are nevoie de timp sa prinda incredere in site-uri. Mai ales in zilele de azi cand prea multi profita de slabiciunile Google creand milioane de noi site-uri zilnic in scopuri de spam si blackhat seo.

Nu e nimic special insa e interesant de vazut cum amandoua grafice au aceeasi miscare in timp.

Primul din Search console care vizeaza numarul de impresii in pagina cu rezultatate in Google coincide cu totalul de de cuvinte organice in statisticile semrush.com.

 

Pasi SEO facuti

Voi lista acum pe scurt pasii SEO facut in optimzarea acestui site. Asta e practic acelasi proces precum in celalalt studiu de caz al blogului de afiliere 2.

 1. Analiza cuvinte cheie si competitie

   

  -aici am folosit o metoda mai veche de gasire a cuvintelor cheie care consta in extragere de sute sau mii cuvinte din acelasi topic iar apoi folosind Google Keyword Planner pentru a importa si selecta cuvintele cheie care au cautari destule si verificarea competiei manual direct in Google.

 2. Creare sablonului in excel pentru fiecare cuvant cheie ales

   

  -aici e vorba despre un sablon deja creat in excel in care am listate elemente de SEO pe pagina precum titlul, URL-ul, descriptie meta, cuvinte semantice, si alegerea structurii articolului care va urma sa fie creat in WordPress folosind aceste detalii.

 3. Scrierea primului draft al articolelor

   

  -aici scriu articolele intr-un mod liber fara sa fiu constrans de aspecte precum gramatica, sau orice elemente SEO.

 4. Crearea de imagini pentru coperta fiecarei postari cat si imagini de utilizat in interiorul postarilor

   

  -aici am folosit Photoshop impreuna cu site-uri care ofera imagini fara drept de autor pentru a crea imagini consistente cu aceleasi culori si stil.

 5. Finalizarea articolelor

   

  -avand imaginile pregatite acum e timpul sa finisez articolele, axandu-ma deocamdata pe aspectele SEO precum adaugarea elementelor SEO din sablonul excel de mai sus cat si implementarea de link-uri interne si externe pentru o mai buna optimizare SEO.

 6. Optimizarea si inserarea imaginilor

   

  -aici e vorba despre a optimiza imaginile facute mai sus folosind unelte precum tinypng.com pentru a le reduce marimea fisierului, dar si scierea de titluri si alt tag-uri optimizate SEO dupa incarcarea lor pe site.

 7. Instalare de Google Analytics, Search Console si Google Tag Manager

   

  -pentru a imbunatati site-ul pe viitor e important sa inteleg comportamentul pe site al vizitatorilor; astfel voi sti ce continut sa creez in viitor pentru ca voi sti care pagini sunt mai vizitate si mai apreciate de vizitatori pe acele pagini.

Pe scurt cam asa a decurs optimizarea SEO care e practic doar SEO Tehnic si SEO pe pagina. Pasii sunt simpli in mare parte insa iau mult timp si e munca migaloasa, uneori repetitiva.

Concluzie

Site-ul pare sa fi trecut de o perioada grea avand undeva la jumatea graficului de mai sus o perioada lunga de miscare in jos. 

Insa acum pare a fi pe o miscare in sus sustenabila, ceea ce ar avea sens avand in vedere ca site-ul a trecut de pragul de 5-6 luni. Perioada in care Google abordeaza diferit site-ul acesta fiind nou.

E de mentionat ca continutul pe site nu e unul super calitativ. Acest fiind primul site inceput de mine de dupa o pauza de mai bien de 2 ani. Insa semnele sunt pozitive pana acum, ceea ce e interesant. 

Nu ma asteptam sa vad crestere, insa daca se va mentine asa si voi crede ca exista posibilitatea de a face banuti, voi lua in considerare scriere de continut nou calitativ.

Pregatit sa fii THE ONE?

Da acum START proiectului tau!

Scroll to Top
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline
PROGRAMEAZA O
CONSULTATIE SEO GRATUITA
#1 Date de Contact
#2 Informatii despre site-ul tau
#3 Alte informatii
SEONEO.RO - logo

Alege directia in care dam START

Un site nou?

Servicii SEO?

Creare Website

iconita serviciu realizare site wordpress

Servicii SEO

iconita servicii SEO Iasi Romania
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

Consultatie gratuita 

creare site wordpress

1. Date de Contact
2. Informatii despre noul site
3. Alte informatii
SEONEO.RO - logo simplu fara tagline

PROGRAMEAZA
CONSULTATIE SEO GRATUITA

1. Date de Contact
2. Informatii despre site-ul tau
3. Alte informatii